Nyhed – Få tilskud til at gøre din bolig klimavenlig

Du kan søge i 2021, hvor der er 675 mio. kr. i puljen.

Tilskuddet gør det markant billigere at få udført energirenoveringer af helårsboliger. Samtidig har du udsigt til en lavere varmeregning, og du gør en positiv forskel for vores klima ved at spare energi og dermed udlede mindre CO2. Tilskuddet er skattefrit for private boligejere.

Ansøgningen skal baseres på et gyldigt energimærke.

Private husejere, ejerforeninger, andelsboligforeninger, udlejere mm. kan søge om energitilskud til f.eks. isolering og vinduer. Første betingelse er, at dit hus har et energimærke. Som tommelfingerregel må dit energimærke ikke være udarbejdet før den 1. oktober 2012.

Vi kan hjælpe med at udarbejde et energimærke, energikonsulenten foretager en fysisk gennemgang af dit hus. I selve energimærkningsrapporten opstiller vi besparelsesforslag, som gælder helt konkret for dit hus. Det er nogle af disse besparelsesforslag, som du kan søge om tilskud til.

Du kan få tilskud til bl.a. isolering, efterisolering, nye vinduer og døre eller grønne varmepumper. Faktisk kan man få dækket op til 30% af markedsprisen.

F.eks. vil en bygningsejer i et almindeligt parcelhus typisk kunne modtage tilskud på cirka 17.000 kr. for efterisolering af loft og 68.000 kr. for udskiftning af alle facadevinduer.

Man skal ansøge om tilskud, inden man går i gang med sit projekt.

Udover, at energimærket skal bruges i forbindelse med din ansøgning om tilskud, hjælper energimærket dig også med at finde ud af, hvordan din bolig bruger mindre varme, og hvordan du får et sundere hus.

Tilskud til køb af energimærke

Under overholdelse af nogle fastsatte betingelser giver Energistyrelsen også mulighed for at søge om tilskud til indkøb af selve energimærket.

Man kan søge via hjemmesiden https://sparenergi.dk/forbruger/boligen/tilskud-og-fradrag

Her kan man også med en beregner få et bud på, hvor meget man potentielt kan få i tilskud – og hvor mange penge, man kan spare i energiudgifter.

Vigtigt er, at man ansøger og får tilsagn om de her tilskud, INDEN man påbegynder energirenoveringen. Man kan nemlig ikke få tilskuddet med tilbagevirkende kraft.”